Легендарната Стефка Костадинова за пореден път опроверга появилите се слухове, че синът й Николай е бил отвличан и че тя е плащала откуп, за да си го върне.

“Това са пълни глупости, детето е до мен и е живо и здраво. Ники е добре, никакви пари не съм давала, за да си го връщам”, каза Стефка пред БЛИЦ. По време на предизборната кампания за президент на БОК олимпийската шампионка от Атланта през 1996 година и световна рекордьорка с 209 сантиметра в скока на височина заяви, че подозира откъде са плъзнали тези слухове. Според Стефка Костадинова това е дело на нейната съперничка за президентския пост на БОК Светла Оцетова.

“Филмът със Светла Оцетова свърши. Резултатите са красноречиви – 52:29. Най-точният резултат дори бе 58:29, тъй като шестима делегати не дойдоха, а щяха да гласуват за мен. Тази жена не я искам повече до мен. Явно сгреших, когато през 2005 година я поканих да бъде мой заместник в БОК. Тогава я извадих от нафталина”, допълни Костадинова.

“Не искам да говоря повече за нея, все пак жената е на 60 години и вече забравя. Само ще й кажа, че аз съм олимпийска шампионка в индивидуална дисциплина, а в нейната лодка имаше още една жена – Здравка Йорданова. Естествено, че имах добра организация и кампания по време на изборите за председател на БОК. Кой печели без подобно нещо. Никой не обича силните, затова когато загубиш, търсиш глупави оправдания”, отговори Стефка на нападките на Оцетова, че преизбирането на Костадинова е дошло след голяма организация от нейна страна.

Великата лекоатлетка коментира и все още непокътнатия й световен рекорд – от 30 август 1987 година в Рим (209 сантиметра): “Бях си поставила за цел да следя развитието на резултатите до 20-ата годишнина след рекорда ми. Той обаче се задържа вече 22 години и да ви кажа честно не следя всички състезания на Бланка Влашич. Хърватката се изказа много ласкаво за мен и аз винаги съм казвала, че искам тя да скочи 210 сантиметра. Дано това стане, наистина към нея изпитвам само положителни чувства”, завърши Стефка.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ