Абсолютната европейска шампионка Стилияна Николова заяви, че е доволна от представянето си на първенството на Стария континент по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща. На финалите днес тя завоюва сребро на обръч и записа четвърто място на лента и пето на топка, а освен това взе злато отборно при жените.

"Определено този формат не е лесен, но не играем такъв формат за първа година. Вече трета година играя на Европейско първенство при жените така и бях подготвена за толкова тежко състезание. Като цяло съм доволна от моето представяне", каза грацията след края на надпреварата.

Николова иска да се концентрира върху сигурността в играта си преди олимпийските игри в Париж.

"На Олимпиадата решаващо ще бъде на първо място да няма груби грешки и все пак трудността, изпълнението - всичко като цяло трябва да е изпипано и много добре изпълнено. От тук нататък ще се концентрирам върху сигурността на играта", добави националката и посвети спечелените три медала от шампионата на треньорката си.

"Искам да посветя медалите на треньорката ми г-жа Валентина Иванова и на целия щаб, който работи с мен. Благодаря на всички, които са неотлъчно с мен и ме подкрепят, на семейството ми и на всички фенове. Тези отличия показват колко много сме се трудили в залата и е възнаграждение на цялата умора, пот и труд, които сме оставили зад гърба си. Зад този успех стоят много лишения, много труд и подкрепата от целия щаб и нашата една към друга, и затова имаме такива големи резултати", завърши Николова.