Едни от най-големите шампиони на България бяха днес на Градския стадион в Русе, за да подкрепят листата на ГЕРБ-СДС с водач министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев, Христо Марков – олимпийски шампион на троен скок, Петър Стойчев – носител на световната купа по плувен маратон 11 поредни години и Станислав Недков – Стъки – президент на Българската и Балканска федерации по смесени бойни изкуства лично пожелаха успех на силния отбор на ГЕРБ в Русе. Поздрави до всички присъстващи изпрати и Анелия Нунева, която повече от 12 години беше в световния елит на леката атлетика в бяганията на 100 и 200 метра.

„Щастлив съм, че точно на 13 март сме тук, защото преди една година точно на тази дата бях избран за Президент на Българската федерация по волейбол. С Красен Кралев се познавам отдавна и работим добре. Това е човек, който казва нещо и го изпълнява. За да не съм голословен, ще ви кажа една новина, която и той още не знае. Буквално преди няколко дни Европейската волейболна конфедерация избра Красен Кралев за посланик на европейския волейбол пред всички европейски институции", заяви Любо Ганев.

Друг русенец - Петър Стойчев допълни, че спортната му кариера е започнала от този град, който много се е развил през годините. "Всички ние сме тук, за да подкрепим кандидатите на ГЕРБ-СДС с водач Красен Кралев", заяви Петър Стойчев.

Станислав Недков-Стъки и отсече, че Кралев е най-добрият министър на прехода. "Освен, че е приятел и мъж на честта, подкрепям Красен поради поне още две причини. Първата е, че през годините той се доказа, като истински професионалист. В спорта съм от 1991 г. От тогава, като състезател до днес, вече като председател на българската федерация по ММА имам лични наблюдения върху отношението към спорта на всички управляващи през целия преход. Напъпно отговорно мога да кажа, че Красен Кралев е най-успешният министър на спорта от всички кабинети на прехода", коментира Стъки. 

„Днес заставаме пред вас с лицата си, за да заявим, че ще работим за Русе и региона. Нашият отбор е силен и не се съмнявам в успеха ни, всеки ден виждаме доверието на хората", каза Красен Кралев.

"Като министър на младежта и спорта мога да кажа, че по време на правителствата на Бойко Борисов бяха инвестирани над 500 млн. лв. в спортна инфраструктура в цялата страна. От тях 37 млн. лв. са инвестициите в спортни обекти в русенско, което превърна Министерството на младежта и спорта в един от най-големите инвеститори в Русенска област. Сами може да видите многофункционалната спортна зала, за която русенци мечтаеха дълго време, стадионът, тренировъчните съоръжения по волейбол, борба, бокс, лека атлетика, вдигане на тежести. Имаме големи планове и за следващите 4 години. Всяко едно съоръжение, което е дом на русенски спортен клуб, ще бъде реконструирано и модернизирано. Лично се ангажирам в града да има нов, голям и модерен плувен басейн. А аз съм човек, който държи на думата си", заяви Кралев.