Легендарният Христо Стоичков oтрави призив към новото правителство, което по думите му трябва да се погрижи за масовия спорт, за да има България олимпийски и световни шампиони.  

"Винаги казвам на младите "Много е трудно да изкачиш един баир. Много по-трудно е да се задържиш на върха. Най-лесно е да паднеш надолу". Това сме го изживели. Виждаме колко спортисти са били на върха и сега вече ги няма. Това трябва да направим за младите спортисти - да се върнат спортните училища, спортните паралелки, да има училищни първенства, да има масов спорт, да има нещо, което да воюват, да доказват", коментира Стоичков в интервю за bTV.

"Няма го масовият спорт, няма ги битките между училищата, между класовете. Мисля, че това е най-точният път - да тръгнеш между паралелките, между класовете, между училищата. Това е истинското, да се докажеш. И оттам нататък вече има специалисти, треньори, които наблюдават. Вече го няма. Няма я тази дисциплина", продължи легендата.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Държавата трябва да застъпи и Министерството на образованието да задължи тези неща да ги има в училище. Оттам нататък Министерството на спорта също трябва да го направи. Аз вярвам, че тези неща трябва да се върнат. Иначе ще чакаме едно момченце, едно момиченце, един ансамбъл. Масовото трябва да го върнем. Ако върнем тази система, аз съм убеден, че отново ще бъдем там, където ни е било винаги мястото - на върха", подчерта Стоичков.

"Най-щастливите моменти през 2021 година ги изживях на олимпийските игри. Да видиш нашите красиви момичета със златния медал - няма по-хубав момент! В гимнастиката. Стойка Кръстева. Ивет Горанова. Това младо момиче как се бие! Аз им казах: "Това е България. Малка България, но Златни момичета и момчета!". Олимпиадата е върхът на кариерата на всеки един спортист. 
Изживях я с много радост. Знаех, че могат! Много пъти имах възможност да разговарям с Илиана Раева. Винаги съм ги подкрепял нашите спортисти, но с нея поддържах връзка. Тя ме увери, че са подготвени този ансамбъл и го показаха. Макар че рускините много взеха да протестират, особено тяхната президентка (б.р. - Ирина Винер), която вече премина всички граници. Нашите момичета бяха великолепни, прекрасни. Нямам думи", каза още Христо Стоичков.

От години той е част от испаноезичната телевизия "Унивижън", която се излъчва в САЩ. Въпреки това намира време да се връща в България. 

"Никога не съм оставял Родината, макар че преди години ме разбраха много погрешно. България винаги е в сърцето ми, защото, където и да отидеш, пише "Христо Стоичков - България". Това, че живея в Барселона, играл съм там и имам жилище или както в последните 8 години - в Маями, това не изключва моята обич към моята държава, към моята страна. Тук имаме неща, които в целия свят ги няма и няма да ги има. Аз обичам моята страна", добави Христо Стоичков.