Най-големият български футболист Христо Стоичков се просълзи по време на речта на Мартин Камбуров. Емоционалният момент бе на тържеството в Пловдив, организирано от звездата на Берое по случай подобрения рекорд на легендата Петър Жеков. 

41-годишният Камбуров обяви пред гостите, че негов идол винаги е бил славният реализатор на ЦСКА и Барселона, което накара Стоичков да се разчувства.

"Благодаря ви, че сте тук. Тази вечер сме се събрали не само заради рекорда - да, със сигурност той е нещо невероятно, не заради това дали ще се откажа от футбола, а заради всички вас. Тук е и Христо Стоичков. Той ми е идол от дете. Мечтаех да бъда Христо Стоичков. Надявам се поне малко да съм се доближил до него. Той е друга мая, друга бира", каза Камбуров и разчувства Камата.  

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Другият човек е Христо Бонев. С него сме били в тежки дни в Локомотив и винаги е бил до мен и ме е подкрепял. Много треньори и ръководители виждам тук. Голямо благодаря, от всеки съм взел по нещо", обърна се голмайсторът към гостите си. 

"Колеги, футболисти, с много от вас съм играл в един отбор, и срещу вас също. Вие сте ме карали да давам най-доброто от себе си. Искам да благодаря и на семейството ми - майка ми, баща ми, жена ми, на малкия Мартин, обичам ви! Бъдете здрави, поклон пред вас!", добави Камбуров.

"За мен е чест, че Мартин ми се обади. За мен е гордост, че Мартин е играл под мое ръководство. Той показа какъв професионалист е, познавам го от дете, горд съм. Пловдив си е Пловдив, не само за футбола говорим - Марица, Локомотив, Ботев, Спартак. Горд съм, че съм кършиякалия, излязъл съм оттук, щастлив съм. След името ти пише откъде си", каза Стоичков. 

"От самите футболисти зависи кога ще подобрят рекорда на Мартин. Ние не можахме да подобрим рекорда на Петър Жеков, намери се едно момче, подобри го", добави кавалерът на "Златната топка". 

Кадри: "Спортал"

Асът на Локомотив (Пловдив) Бирсент Карагарен не пропусна да се снима със Стоичков: