Шампионът на България по хандбал при мъжете може да стане известен в неделя (17 май), ако Фрегата (Бургас) победи във втората среща от „суперфинала” тима на Спартак (Варна). Преди седмица в морската ни столица бургазлии спечелиха първият двубой с 22:29 гола и при нов успех, този път у дома, ще триумфират с титлата за 2015 година от шампионата. Поради изключителната важност на мача от Фрегата подготвят невероятна хореография, десетки звукови тромби, специална украса и изненади за зрителите. Близо 1000 души се очакват на срещата в зала „Младост”, която започва в неделния ден от 16.00 часа.

„Подготвени сме за битката и силно се надявам да няма трети мач за титлата. Милен Стоянов се завръща в състава след контузия и всички са на линия. Призовавам спортната общественост в Бургас да дойде и да ни подкрепи във важния момент. Подготвили сме специална хореография , която не е правена досега. Сигурен съм, че играчите на Фрегата ще дадат всичко от себе си , за да победят съперникът и да станем шампиони пред нашите фенове в неделя”, заяви президентът на Фрегата Никола Добрев.

Дербито ще бъде ръководено от най-авторитетната ни международна съдийска двойка Силвия Марковска- Йонко Вутов.
„Отиваме в Бургас за победа. Притиснати сме до стената от първата загуба във Варна и нямаме право на грешка. Мисля, че и играчите добре осъзнават това и трябва да се раздадат на 100%. Вярвам, че сме по-добрия отбор и трябва да го покажем в неделя. Дано и съдийството бъде обективно , за да няма напрежение. Всички хандбалисти са здрави и нямаме кадрови проблеми”, каза шефът на Спартак Росен Добрев.

При победа на гостите ще се играе трети (последен) мач от „суперфинала” за определяне шампиона на България, като евентуалния двубой ще бъде на 24 май от 16:00 в залата в Камчия.

Междувременно в събота (16 май) от 16.00 в Камчия ще се изиграе вторият финален плейоф за 3-то място в шампионата. В битката за бронзовите медали излизат „Локомотив Варна и „Добруджа” Добрич, като в първата среща добруджанци победиха с 38:31 и водят с 1:0 победи. При успех на Локо ще се играе трети мач.