Супермоделът Кармен Каас ще бъде специален гост на откриването на петото юбилейно издание на турнира "М-Тел Мастърс". Състезанието ще стартира на 12 май на площада пред Народния театър "Иван Вазов". До 23 май за титлата ще спорят водачът в световната ранглиста Веселин Топалов, Магнус Карлсен от Норвегия, миналогодишният победител Василий Иванчук от Украйна, Лениер Домингеш от Куба, Алексей Широв от Испания и Юе Ван от Китай.

Моделката освен на подиума е и шефка на естонската федерация по шах и едно от най-известните рекламни лица на "Кристиан Диор". Най-известната манекенка сред шахматистките и най-добрата шахматистка сред моделите ще изтегли жребия за "М-Тел Мастърс".

Официалният старт на състезанието ще бъде даден с пресконференция в 12 часа на 12 май в зала "София" на Гранд хотел София. Веднага след това главният съдия Хоакин Еспехо от Испания и Кармен Каас ще определят съперниците в първия кръг, който започва в 16 часа на 13 май. Тази година турнирът ще се играе на открито - в стъклен павилион на площада пред Народния театър "Иван Вазов"./БЛИЦ