Американският плувец Франсис Крипън, бронзов медалист на 10 км в открити води от световното първество в Рим през 2009 г., се е удавил по време на състезание за Световната купа в Обединените арабски емирства.
 
26-годишният Крипън се оплакал на треньора си, че не се чувства добре след осмия километър. Крипън така и не се добрал до финиша. Тялото му било открито във водата два часа по-късно.
 
Температурата на водата е била около 30 градуса и няколко състезатели са потърсили медицинска помощ след изминаването на дистанцията. Според предварително прогнози нелепият инцидент се дължи на прегряване на организма.
 
Президентът на Международната федерация по водни спортове Джулио Малионе съобщи, че федерацията е започнала разследване. Той изтъкна, че подобна трагедия се случва за първи път на състезание.
 
На страницата си във Фейсбук спортистът е оставил последно съобщение на 22 октомври, че е в Дубай за финала на Световната купа и че след това ще замине на почивка в Италия. Сега на страницата се публикуват съболезнования./БЛИЦ