ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Професионалният колоездач Антонио Тибери беше глобен с 4000 евро за стрелба с въздушна пушка, при която е убил котката на министъра на туризма в Сан Марино, съобщава „Кориере дела Сера“.

21-годишният италиански състезател на Трек-Сегафредо, световен шампион в индивидуалното бягане по часовник за юноши през 2019 г., е обяснил, че искал да изпробва въздушната пушка и затова се прицелил в главата на котката.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Домашният любимец е бил собственост на неговия съсед Федерико Педини Амати - министър на туризма и пощите на Сан Марино и бивш държавен глава на малката страна.

"Котката не е притеснявала никого. Беше с нас от дълго време. Тригодишната ми дъщеря Лучия много я харесваше. Не можете да убиете домашен любимец и да се разминете с глоба от 4000 евро", коментира възмутеният Амати.

Както е известно, преди година английският Уест Хям глоби защитника Курт Зума заради жестоко отношение към домашната му котка. Тогава футболистът изрита животното и "чуковете" му наложиха финансово наказание от 250 000 паунда (размерът на две негови седмични заплати).

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК