ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Международната федерация по ски (FIS) анулира слалома за Световната купа в алпийските дисциплини при мъжете, който се проведе тази сутрин в Банско. Причината за решението е лошото време в родния зимен център. Това се случи след спускането на първите 31 от общо 70 участници.

Първият манш протече при ужасни атмосферни условия от мъгла, сняг и дъжд, затрудняващи сериозно видимостта. Най-добро време на писта „Бъндерица“ даде олимпийският шампион Клеман Ноел. Французинът се възползва от ранния си стартов номер и финишира за 49,13 секунди.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Най-добрият български слаломист Алберт Попов се спусна с №17 при още по-влошени условия, а резултатът му беше с 3,59 секунди по-слаб от този на Ноел. Преди прекъсването на състезанието той заемаше 22-о място.

Резултатите от първия манш обаче нямат значение, тъй като състезанието беше анулирано и скиорите няма да добавят точки към актива си за Световната купа.

Специален гост на днешния слалом в Банско беше президентът Румен Радев. Очакваше се по трасето да се спусне и втори български слаломист – Калоян Златков. Той обаче не получи шанс заради анулираното състезание.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!