Един от най-богатите хора на планетата Юджийн Милник почина на 62-годишна възраст. Като причина за смъртта му се посочва заболяване, но няма уточнение за естеството на болестта.

Богатството на Милник се оценяваше на 1,21 милиарда долара и беше считан за един от най-богатите жители на Барбадос. Въпреки че е роден в Канада и развиваше голяма част от бизнеса си на територията на страната, милиардерът предпочиташе да живее на карибския остров.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Юджийн Милник беше популярна фигура в света на хокея на лед. През 2003 г. той купи за 92 милиона долара затъналия във финансово отношение Отава Сенатърс от НХЛ и го управляваше до смъртта си.

Не само изправи тима от канадската столица на крака, но и през 2007 г. Отава игра финал за Купа Стенли, където отстъпи в пет мача на Анахайм Дъкс. Точно 10 години по-късно "сенаторите стигнаха до финалите на Източната Конференция на НХЛ, но бяха елиминирани от Питсбърг Пингуинс в седем мача.

Милник влагаше пари и в конния спорт, където неговите жребци често печелеха състезания по надбягвания. През 2008 г. опита да създаде отбор от МЛС в Отава, но не срещна подкрепата на градската управа на канадската столица.

През 2015 г. милиардерът постъпи в болница заради чернодробна недостатъчност и след благодарение на публична молба от близките му беше намерен анонимен донор.