Стрелкови клуб Тракия (Пловдив) получи лиценз от Българския стрелкови съюз и вече има право да упражнява дейност. Това стана ясно на пресконференция днес на министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева. Тя поясни, че вчера е получила писмо от Столична община за насрочен протест на Тракия (Пловдив) пред сградата на Спортната палата в София. Причинатае отнето конституционно право за спортна дейност.

"Проведох разговор с Българския стрелкови съюз, откъдето ми казаха, че на заседание на Управителния съвет от вчера СК Тракия е приет за член на съюза. По този начин кръгът се затвори и въпросният протест, насрочен за утре, отпадна", каза министър Мариана Георгиева.

Както е известно, стрелкови клуб Тракия е управляван от бившия председател на Българска федерация по спортна стрелба (БФСС) Камен Шишманов, който от дълго време е в конфликт с двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева, която е начело на сегашния Български стрелкови съюз (БСС). Лицензът на БФСС бе отнет заради финансови нарушения, а на мястото на федерацията бе учреден Български стрелкови съюз. "В момента се водят 4 дела за около 1 милион лева дължими суми от страна на Камен Шишманов. В това число влиза и спортно имущество", каза министър Георгиева.

Тя допълни, че подобна ситуация с дългове има и при федерацията по вдигане на тежести на Антон Коджабашев, като там сумата е около 1,5 милиона. „И при щангите има ситуация „Ето ти куклите, дай си ми парцалките! Има и други федерации с противоборства, но тази факти за изясняване ще излязат като актуален дневен ред ще излязат през месец февруари”, каза министърът.