Ръководството на Българския спортен тотализатор отличи заслужили спортисти по повод 67-мата годишнина от основаването си.

На церемония в сградата на тотализатора в столицата изпълнителният директор Георги Тарлеков награди европейската вицешампионка в спортната гимнастика Валентина Георгиева, нейния треньор Филип Янев, както и изпълнителният директор на Българската федерация по волейбол Станислав Николов. Организаторите очакваха и доста други спортисти, но техните ангажименти попречиха на присъствието им.

"Имам удоволствието да ви приветствам на нашия празник. На вчерашния 12 май отбелязахме 67 години от основаването на Българския спортен тотализатор. По времето на своето съществуване той се превърна в любима и неизменна традиция от живота на поколения българи. Българският спортен тотализатор е най-верният помощник на българските спорт и култура", заяви Тарлеков.

"Не е случайно, че решихме да посветим този специален момент на нашите спортисти и техните треньори. Това са хората, на които цяла България ще стиска палци на предстоящите Олимпийски игри в Париж. Сигурен съм, че заради тях отново ще се издигне националният трибагреник и пак ще зазвучи нашият химн, при това не само веднъж, както бе в Токио преди три години. И през този олимпийски цикъл Българският спортен тотализатор даде своя важен принос за успехите на нашите спортни герои. Само през миналата година подпомогнахме федерациите, клубовете, спортистите и треньорите с 97 милиона лева. Това им позволи смело и уверено да преследват олимпийските си мечти. С трепет и гордост очакваме и техните изяви в Париж", добави Тарлеков.

Той благодари и на членовете на Българския спортен тотализатор, които с работата си правят така, че хората в спорта и културата "да сбъдват мечтите си в двете сфери, издигнати на пиедестала във всяко развито общество".

Тарлеков добави още, че БСТ е член на най-авторитетните международни лотарийни организации, а за своето съществуване е направил 135 души тото милионери.