Женският ни национален отбор по хокей на лед записа трета поредна загуба в световната квалификация в Дивизия II, група „Б“, която се провежда в София. Този път българките отстъпиха с 2:12 на Хърватия, информира Хокейни Новини.

Паулина Георгиева направи много силен мач на вратата и въпреки големия брой допуснати голове завърши с 37 спасявания. Александра Попова и Анна Евстатиева се отличиха с по един гол и една асистенция за България. За най-добра в нашия състав беше обявена 15-годишната Александра Попова.

Ела Филипец завърши с три гола и две асистенции за Хърватия, а хеттрик направи и Ева Чавка. Ана Ширанович завърши с две попадения и едно голова подаване. Марта Върбанчич Фабич също се разписа два пъти и беше обявена за най-добрия играч в състава на Хърватия. Петра Белобрък направи 12 спасявания и за последните 12 минути от мача отстъпи мястото си на Юлия Баждар, отразила единствения удар към вратата си.

Днес от 14:30 часа България излиза срещу Хонконг в последния си мач от групата. Вчера азиатките отстъпиха с 1:8 от ЮАР. Във втория мач от днешната програма южноафриканките играят срещу Белия от 19:00 часа. Победител в групата е Хърватия с 12 точки, спечелени след четири победи в четири мача.