България стартира със загуба участието си на европейското първенство по бокс за аматьори в Ливърпул. В мач в категория до 57 килограма дебютантът Любомир Тодоров падна по точки от Керек Гюрген (Турция) и вече е аут от надпреварата.

След последния удар на гонга резултатът бе 8:2 точки в полза на турчина. Както е известно, Любомир Тодоров бе включен в националния отбор по бокс от селекционера Петър Лесов в последния момент. Причината бе, че световният вицешампион в тази категория от 2005 година, руснакът с български паспорт Алексей Шайдулин, трябваше да се боксира на ринга в Ливърпул, но получи контузия и в последния момент бе сменен с Тодоров.

"Любо Тодоров игра добре, независимо от загубата. Жалко само, защото и турският боксьор не е нещо особено. Но Любомир Тодоров, който е от боксов клуб Септември (София), до този момент няма нито едно участие в какъвто и да е било международен турнир. С една дума - абсолютен дебютант. Доведохме го в Ливърпул просто да трупа опит. Така че въпреки загубата сме доволни от представянето на младия Тодоров", каза за БТА от Англия президентът на Българската федерация по бокс Марин Димитров минути след отпадането на Любо Тодоров.

По-късно тази вечер на ринга ще излезе друг дебютант в българския национален отбор - в мач в категория до 75 килограма Младен Манев ще се боксира с Донатас Бондоровас от Литва. /БЛИЦ