Сравнително лесен жребий изтеглиха българските боксьори на европейското първенство по бокс за аматьори, което започва днес в Ливърпул.

В категория до 51 килограма Александър Александров в първия кръг ще се боксира с Вели Мунин от Македония. Дебютантът Александров, наричан Памперса, ще има добре познат съперник - от 9 години Вели Мунин е боксьор на българския Ботев (Пловдив) и се е подготвял за много първенства в лагерите на българския национален отбор. При евентуална победа над опитния македонски боксьор, Александров се класира за четвъртфиналите на европейското първенство.

В категория до 54 килограма Детелин Далаклиев ще се боксира направо във втория предварителен кръг с Денис Сейлан от Дания. При победа над датчанина капитанът на българския национален отбор Детелин Далаклиев се класира за четвъртфиналите.

В категория до 57 килограма дебютантът Любомир Тодоров в първия кръг ще се боксира с Керем Гурген от Турция. Ако Тодоров победи турския боксьор, той ще се класира за втория предварителен кръг. По силата на жребия в категория до 64 килограма Димитър Щилянов ще се боксира направо във втория кръг с Ондер Шипал от Турция. 32-годишният българин, който е двукратен европейски шампион от Перм 2002 и Пула 2004, при победа над Шипал се класира за четвъртфиналите.

В категория до 75 килограма Младен Манев ще се боксира в първия кръг с Донатас Бондоровас /Латвия/. 20-годишният дебютант Младен Манев, наричан "Нинджата", при победа се класира за втория предварителен кръг, където ще кръстоса ръкавици с Иван Сенай /Украйна/. В първия кръг Иван Сенай почива.

В категория над 91 килограма Кубрат Пулев ще се боксира срещу Примислав Димовски от Македония. При очакваната победа Кобрата на четвъртфиналите ще се срещне с боксьор от Турция и при очаквана втора победа, ще вземе най-малкото бронзов медал от европейското първенство в града на Бийтълсите. /БЛИЦ