Кенийският лекоатлет Хосеа Мвок Мачаринянг беше открит обесен в магазин, намиращ се в семейната му къща в село Мърквиджин (окръг Западен Покот).

Окръжният полицейски комисар Кенеди Лунало обяви, че членове на семейството са открили висящото на въже тяло в събота сутринта, когато са влезли в склад за храна за селскостопански животни.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Не е открита предсмъртна бележка от 35-годишния Мачаринянг. Членовете на семейството и съседите са изпаднали в шок след откриването на тялото.

Хосеа Мвок Мачаринянг е специалист в бягането на 10 000 метра и крос-контри. Участвал е на пет световни първенства по крос кънтри, като през 2006, 2007 и 2008 г. печели световната титла в отборното състезание.

В джобовете му са открити два мобилни телефона. Целият ден преди смъртта си бегачът е прекарал в паша на домашните животни. Има подозрения, че в последно време атлетът е имал психично заболяване.

Кенеди Лунало допълни, че разследванията продължават, за да се установи причината за смъртта. Тялото дори е преместено в моргата на голяма болница в съседен окръг, където ще бъде извършена аутопсия.