Бойкот за пари обявиха трима от националния отбор по бокс. Симеон Чамов, Младен Манев и Евгени Борисов напуснаха лагера на тима и няма да вземат участие на турнира в Елиста. Едни от най-добрите ни състезатели са категорични, че повече няма да се боксират. Те не са получавали заплати от началото на годината, а освен това са и силно притеснени от ситуацията, в която изпадна родната федерация. Както е известно, Европейската конфедерация отне домакинството на България на европейското първенство и го даде на Турция. Нашите са сред 13-те разследвани федерации от Дисциплинарната комисия на Световната асоциация (АИБА) за опит на преврат.

“Напуснах лагера на националния отбор, който се провежда в „Дианабад". До гуша ми дойде от долното отношение към нас от страна на треньора и управата. Нямаме екипировка, не ни дават витамини, не се храним добре, за пари няма нужда да споменавам – трябвало да вземем медал от голямо първенство. Е как да го взема този медал при такива условия. Младен взе медал от Европейското, но пари още не е видял. Няма да играя за чест и слава и някой друг да си пълни гушата", заяви Чамов.

“Имам изпити в НСА и няма да ходя на турнира в Русия тази седмица, а и за пореден път се убеждавам, че само си губя времето с тези хора. Цялото ръководство е за смяна. Никой не мисли за нас, вършат си посредствено работата да им минава времето. Карат ни да им се кланяме за едното ядене, което ни дават”, завърши Чамов./БЛИЦ