ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Канзас Сити Чийфс спечели трофея „Винс Ломбарди“ за втора поредна година. „Вождовете“ стигнаха до триумфа в един от най-оспорваните финали в историята на НФЛ, след като на 58-ото издание Супербоул се наложиха над Сан Франциско 49-ърс с 25:22 след продължение. Големият мач се проведе в Лас Вегас.

Ключово за успеха се оказа подаване на куотърбека Патрик Махоумс за Мекол Хардман, който отбеляза тъчдаун само три секунди преди изтичането на оувъртайма.

Първата четвърт на мача не предложи резултатни отигравания. В самото начало втората обаче Сан Франциско отбеляза гол, а след стигна до тъчдаун и допълнителна точка, с което поведе с 10:0. Малко полувремето Канзас Сити отговори с гол Харисън Бъткър.

Той се разписа и през третата част и спечели допълнителна точка след тъчдауна на Маркис Валдес-Скантлинг, за да може Чийфс да поведат с 13:10. През четвъртата част Сан Франциско стигна до тъчдаун, а Мууди пропусна да спечели допълнителна точка. Малко по-късно той вкара гол. Харисън Бъткър вкара два за „вождовете“, като вторият му беше три секунди преди края на редовното време, с което отборът му изравни за 19:19. Така за едва втори път в историята на супербоул се стигна до продължение.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

В оувъртайма гол на Джейк Мууди вкара гол за Сан Франциско. След това Патрик Махоумс получи шанс да организира атака на Канзас Сити. Куотърбекът на „вождовете“ прати пас към Мекол Хардман, който направи тъчдаун само три секунди преди изтичането на времето.

Преди началото на мача кънтри легендата Риба Макинтайър изпя химна на САЩ. На почивката се състоя очакваното голямо музикално шоу, което тази година беше поверено на R&B легендите Ъшър и Алиса Кийс, които бяха подпомогнати от рапърите Лил Джон и Лудакрис.

Голямо внимание привлече и друга музикална звезда. Певицата Тейлър Суифт беше един от най-очакваните гости на 58-ото издание на Супербоул. Тя пристигна от турне в Япония за мача, за да гледа изявите на своя любим – играча на Канзас Сити Чийфс Травис Келси.

 

 

Снимки: Getty Images/Guliver