ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

ЦСКА (София) стана кръстник на пореден клуб извън рамките на България. След като преди година уелският аматьорски футболен тим ЦСКА София Гардънс взе името си от “армейците”, сега същото стори и чешки отбор по уличен хокей.
 
ЦСКА (Карлови Вари) не изневерява на победната традиция на “червените” и гордо оглавява класирането в чешкото първенство. В състава са предимно играчи, родени през 1981 и 1982 г., но има и по-млади.
 
“Мнозина решиха, че сме взели името си от ЦСКА (Москва), тъй като имаме надпис на кирилица и петолъчка на екипите си. Истината е друга. Когато създавахме клуба, бяхме в спортен бар, където нямаше знамена на руския клуб или на отбор от Карлови Вари, но пък имаше флаг на ЦСКА (София). Затова решихме да кръстим отбора ЦСКА (Карлови Вари)”, разкри треньорът Ян Кепрта.
 
Уличният хокей има няколко разновидности, в зависимост от това как се придвижват играчите – тичайки, на ролкови кънки или на ролери. Броят на състезателите е като в обикновения хокей на лед, но има сериозни ограничения в правилата за физически контакт. Играе се на циментови или асфалтови площадки и вместо шайба се използва малка топка.