Спортните клубове на ЦСКА поискаха днес оставката на временния министър на спорта Петър Стойчев. Причината е търкания между двете страни за базите на отборите. Председателят на ОСК ЦСКА Георги Калчев заяви, че отборите на "армейците" по класическа и свободна борба, щанги, джудо, самбо и спортна гимнастика са получили писмо, че трябва да освободят в близките дни базите на 4-и километър.

Според Калчев и колегите му той е имал обещание от предишния министър Свилен Нейков, че базите ще се използват безплатно като част от спортните училища.

Вместо това, Стойчев е вдигнал още повече наемите за тях и някои достигат 2000 лева, а от ЦСКА не са участвали в търговете за отдаване под наем и затова трябва да напуснат помещенията.

"Този млад спортист взема крайни решения, без да се съветва с никого. Няма да напуснем залите, очаквам той да напусне. Стой ще направи още доста поразии, докато е министър", сподели Калчев.

Той добави, че се обмисля създаването на национален съюз на спортистите, който да защитава интересите на отбори в подобни случаи. Калчев добави, че има подкрепата дори и на президента на СК Левски Стоян Хранов, макар при "сините" нещата да са доста по-благоприятни заради подписан в миналото договор със спортното министерство. Припомняме, че и шефката на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева вече води ожесточени спорове с Петър Стойчев заради финансиране./БЛИЦ