Организаторите на втория благотворителен турнир „Билярд с кауза“ се похвали с успешното завършване на мероприятието, което събра близо 8000 лева в помощ на малкия Петко Димитров.

ОФИЦИАЛНОТО СЪОБЩЕНИЕ НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ
Завърши успешно и вторият благотворителен турнир под мотото „Билярд с кауза”! За едва 2 дни всички ние заедно успяхме да съберем общо 7705 лв за малкия Петко Димитров от гр. София!

Благодарим от сърце най-вече на билярдни клубове “Club BSD Billiards, Snooker, Darts“ и „STIX Bar & Billiards“, които отново осигуриха безвъзмездно необходимите за провеждане на турнира условия, на основните ни партньори Футбол с кауза, ФК Торнадо 2013, Game Masters, както и на невероятната подкрепа на цялата билярдна и снукър общност в България, най-вече СК Bo&Bo (гр. Петрич), Real Billiard, СК Пловдив, СК Хот Шотс (гр. Бургас), Korona Biliard Club (гр. Русе), Българска Снукър Федерация, на професионалните играчи Станимир Русланов, Красимир Камешев, Спасиан Спасов, Георги Георгиев и много други, които не само участваха в турнира, но и дариха множество интересни награди за благотворителната ни томбола.

Благодарим за подкрепата и на всички специални участници от българския професионален спорт и шоубизнеса, които подкрепиха Петко и нашия турнир с публичната си подкрепа, участие в турнира или също решиха да дарят благотворително лични вещи с автографи за благотворителната томбола – легендата на българския футбол - Христо Стоичков, актьорите Димитър Рачков, Влади Въргала, Любо Нейков, Камен Воденичаров, мис България 2013 – Нанси Николаева Карабойчева, семейство Мадлен Алгафари и Нидал Алгафари, екипа на Шоуто на Слави и Ку-Ку Бенд, капитана на националния ни отбор по футбол Ивелин Попов, Българската федерация по волейбол и националните ни отбори по волейбол (мъже и жени).

Благодарим за съдействието и по медийното отразяване на турнира на "Денят започва" - сутрешен блок, БНТ1, „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR, „Ники Кънчев Шоу“ по Дарик радио, вестник „24 часа“, вестник „Стандарт“, Gong.bg, Sportal.bg, Dnes.bg, bgvolleyball.com, Sofia Premier League, e-novinar.bg, Topsport.bg, Blitz Sport, на дизайнерите Мартин Тодоров, Нели Димитрова и Bonita Style,всички фотографи, оператори и осигурилите снимачна техника Георги Даракчиев, Симеон Кунински, Стефан Тодоров и всички други, които отразиха и продължават да популяризират каузата на Петко!

Не на последно място искаме да благодарим и на всички доброволци, които взеха дейно участие по подготовката и провеждането на турнира, на участниците, които премериха сили на билярдните маси и с над 270 регистрирани състезатели превърнаха Билярд с кауза 2 - Заедно за Петко в един от най-мащабните билярдни турнири, провеждани някога в България!

Отчет събрани средства:
събрани средства на място по време на турнира – 6205 лв.
събрани средства на място по време на турнира в Бургас – 315 лв.
дарение от Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България – 1000 лв
други предварителни дарения по банков път – 185 лв.
ОБЩО – 7705 лв.

Всички изброени средства вече са преведени по дарителската сметка на Петко!

Благодарим Ви и ще се радваме да се видим отново през октомври на „Билярд с кауза 3“, а не забравяйте и че всички заедно отново ще се включим в благотворителната инициатива на предстоящия след по-малко от 2 месеца Футбол с кауза 2018, където също ви очакват много приятни емоции и позитивна енергия в разгара на лятото!