Бивш национал на Дания е дал положителна проба за COVID-19, съобщават световните осведомителни агенции. Става въпрос за Томас Каленберг, който участва с "червения динамит" на Световното в Южна Африка през 2010 година.

Каленберг е бил поставен под карантина. Смята се, че се е заразил в Амстердам, докъдето наскоро е пътувал. В неделния ден 36-годишният датчанин е посетил двубоя между бившия му клуб Брьондби и Лингби.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Трима от футболистите на Лингби са били в пряк контакт с него. Това са Мартин Йорнсков, Каспер Йоргенсен и Патрик да Силва. Моментално те са били поставени под карантина в срок от 2 седмици.

По време на мача Каленберг е бил контакт с фенове, както и с официални лица. Поради тази причина общо 13 души от Брьондби са под карантина. Един от тях е изпълнителният директор на клуба Оле Палмо.

Държавните власти издирват и останалите, които са били в контакт с Каленберг. Той прекрати футболната си кариера през 2017 година. За националния отбор на Дания има 47 мача и 5 гола. В момента работи като треньор в Халеруп ИК.

Каленберг се е състезавал още за Волфсбург, Оксер и Евиан.