ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

На ски писта в Боровец мъж минава през опитен скиор, прегазва го и не спира, а продължава надолу. От този ден нататък близките на пострадалия търсят начин да стигнат до мъжа, причинил тази "ски катастрофа".

„Синът ми пострада много тежко. Той е професионален скиор. От повече от шест години е ски учител в Канада. Добре запознат е с условията в планината и с рисковете, които крие спортът”, разказа пред NOVA Лилия Празникова, майка на пострадалия скиор.

Тя добави, че причината синът й да е в Боровец е тренировка за състезание, което трябва да се проведе през март. Още преди началото й, след като слиза от лифта, момчето е блъснато в гръб от мъж на възраст около 40 години.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

„Ударът е бил много силен. Скиорът, който причинява инцидента, напуска мястото”, добави майката.

Тя уточни, че синът ѝ остава на земята около 16 минути, викайки за помощ.

„Нараняванията са тежки. Засегнати са и двата крака, тазобедрената става на левия крак е строшена, десният крак е с множество фрактури. Възстановяването ще продължи минимум 7-8 месеца”, каза още Празникова.

Близките на момчето разказват, че много хора са били свидетели на инцидента и ги призовават, ако имат повече информация, да съдействат.

Полицията също работи по случая.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!