Легендарният български борец Валентин Йорданов е все по-близо до наследяване на имоти и пари на стойност 450-500 милиона долара. Това твърди адвокат Кристиян Ласен, който представлява племенниците на починалия в затвора Джон Дюпон. Вчера председателят на съда в щата Делауеър (САЩ) – Джоузеф Кронин, отхвърли жалбата на Уилям Х. Дюпон и Бевърли О. Дюпон Гаугър. Те оспорваха валидността на последното завещание на чичо си, в което той оставя 80 процента от имотите си на шефа на българската федерация по борба Валентин Йорданов, съпругата му Здравка и други членове на семейството.

Племенниците на Джон Дюпон твърдят, че българинът е извършил злоупотреба с влияние над психично болния милионер и заради това той е изготвил завещание няколко месеца преди смъртта си. Дюпон излежаваше присъда за убийство над олимпийския шампион Дейвид Шулц през 1996 година.

Според съдия Кронин обаче роднините на Дюпон нямат никакво право да оспорват, тъй като и при предишните две завещания те не са били посочени като наследници. Адвокатите на племенниците заявиха, че ще обжалват решението пред Върховния съд. Все още няма документи, които точно да отразяват на каква стойност са имотите на американския богаташ. Според адвоката на роднините му обаче наследството на Дюпон се равнява на почти 500 милиона долара. Настоящият президент на Българската федерация по борба, както и много други спортисти, са се ползвали навремето от финансовата помощ на Джон Дюпон. Йорданов е живял в имението на милионера, а Дюпон често е спонсорирал българската свободна борба./БЛИЦ