Роднини на покойния американски богаташ Джон Дюпон оспорват завещанието му, според което той оставя имението си на семейството на легендарния българския борец Валентин Йорданов. Уилям Х. Дюпон и Бевърли О. Дюпон Гаугър, племенник и племенничка на милионера, са внесли иск в окръжен съд в Пенсилвания, с който настояват съдът да реши дали чичо им е бил с ума си, когато е писал завещанието си три месеца преди смъртта си на 9 декември в затвора.

Джон Дюпон, за когото се смята, че е имал диагноза параноидна шизофрения и си е въобразявал, че е Исус Христос, руският цар, Далай Лама или висш консултант в ЦРУ, почина докато излежаваше присъда за убийството на бореца Дейвид Шулц през 1996 година. Тогава Дюпон беше признат за виновен, но умствено болен и получи присъда от 13 до 30 години затвор. Според завещанието той оставя имението си с приблизителна цена от 28,5 милиона долара на Валентин Йорданов Димитров, съпругата му Здравка Атанасова Димитрова и техни роднини.

Настоящият президент на Българската федерация по борба, както и много други спортисти, са се ползвали навремето от финансовата помощ на Джон Дюпон. Йорданов е живял в имението на милионера, а Дюпон често е спонсорирал българската свободна борба./БЛИЦ