Председателят на Българския стрелкови съюз и член на Комисията по обществени въпроси и корпоративни комуникации към Международния олимпийски комитет Весела Лечева постави подписа си на олимпийската стена в Лозана. Тя беше част от делегацията на президента Румен Радев, която беше на среща с президента на МОК Томас Бах.

Стената се намира в новата централа на МОК, която побира 500 служители, които преди това бяха разпръснати на четири места в Лозана. Самата Олимпийска къща е проектирана въз основа на петте ключови елемента: символика, интеграция, гъвкавост, сътрудничество и устойчивост.

На стената има автографи на известни олимпийски шампиони и медалисти, които са оставили трайна диря в световния спорт. Весела Лечева е двукратен олимпийски сребърен медалист (Сеул 1988 и Барселона 1992), петкратен световен шампион и стрелец на столетието. 

Българката получи и специална грамота от президента Томас Бах за приноса й към олимпийското движение. 

Припомняме, че водената от президента Румен Радев делегация участва в понеделник в среща с президента на МОК. Във фокуса на разговорите беше възможността България да е домакин на Младежки зимни олимпийски игри. По време на срещата от ръководството на МОК заявиха готовност за съдействие при изготвянето на пътна карта за издигането на кандидатурата на България, така че страната ни да покрие стандартите за провеждане на голяма спортна надпревара. Томас Бах се спря на близостта на столицата до планината, което би улеснило организацията на събитието.