ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева обяви в Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание, че нейният предшественик Радостин Василев не е уволнил нито един служител с мотив – „корупция“.

Повод за въпроса стана интервю за Нова телевизия от 6 декември 2022 г. на Василев, в което той заяви: „Там има абсолютно координирани действия по възстановяване на всички корумпирани служители, които съм освободил и от Българския спортен тотализатор, и от Национална спортна база, и от ММС. Систематично и целенасочено унищожаване на всичко, което бях направил“.  

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

„И аз прочетох, че сме възстановили на работа корумпирани служители. Как се определя кой служител е корумпиран – на база на паметна записка, на база на заповед или на база освобождаване срещу обезщетение от шест заплати? Има нула освободени за корупция. И нито един служител на ръководни позиции не е възстановен“, съобщи Лечева и отново подчерта, че няма „нито паметни записка, нито доклади, нито заповеди по отношение на хора, уличени в корупция“.  

Министърът на младежта и спорта каза още, че става въпрос за „клевета, която уронва престижа на институцията“.  

Министър Весела Лечева се ангажира пред депутатите да бъде представена и пред тях програмата за „Олимпийска подготовка и развитие на спорта за високи постижения 2023“, с която вчера бяха запознати представителите на федерациите. Тя подчерта, че Министерство на младежта и спорта ще осигури на българските треньори и технически екипи достойно заплащане по програмата за „Кадрово осигуряване на спорта за високи постижения за 2023 и 2024 г“.  

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК