Най-добрият български шахматист Веселин Топалов ще стане женски татко след два дни. Испанката Кристина, която единствена успя да спечели сърцето на нашенеца, вече е готова с приготовленията за посрещането на малката госпожица.

Българските роднини на Топалов от Русе също заминават до дни, за да посрещнат заедно със снахата дългоочакваното събитие, пише в. “България Днес”. Изданието се позовава на приятели на щастливото семейство. “Веско е суеверен. Не иска да споменава и дума, преди детето да се роди. Те отдавна се надяваха да се случи чудото и ето то стана”, сподели радостта си от предстоящото раждане близка до брата на Веско – Александър.

Потайността на семейство Топалови не учудва никого. Дори сватбата преди три години бе пазена в дълбока тайна. Тържеството бе на 4 септември в Саламанка, където Веско живее от 15 години. Венчавката мина в тесен кръг от 30 души. От българска страна присъстваха мениджърът на шампиона Силвио Данаилов, Александър, братът на Веско, и колегата му Иван Чепаринов. Веско и Кристина се започнават на частно парти преди повече от 6 години. Топалов рядко разкрива личния си живот и досега се е появявал на публично място със своята избраница само по време на турнир в Монако през 2008 г.