Майтап, майтап, ама на гол флоп – чифте асаци! Няма майтап всъщност – Влади Великов просто става трудно достижим в класацията на BALKAN POKER TOUR (Балкански покер турнир) Сезон 1 и като че ли най-сериозно приема нещата на балканското състезателно покер поле. С 280 точки в своя актив, Владо очевидно се цели в първото място. Иначе, поредният BPT турнир събра камерен варненски и „курортен” състав в хотел и казино “Интернационал” в Златни пясъци. Турнири има много до края на Сезон 1, а точки за класацията носят дори специалните турнири, но точки и награди без игра не се печелят. Честно казано имахме някакво предчувствие за Влади преди турнира и макар победата сред 12 да не е толкова трудна както при 40 или 50 играчи по масите, резултатът е факт и стрелките на BPT класацията се местят.

Постоянството на Сергей Серафимов също му осигурява ценни точки, а в турнира участваха и други притежатели на BPT точки, като Любомир Любенов и един от първенците в класацията, победителят в първия турнир, Стелян Георгиев. Оги Иванов не пропусна да се включи и дори сега нещата да изглеждат „крехки”, BPT композицията върви съвсем необезпокоявано напред и вече има пътници в първа класа.

Малко преди да започне турнира Симо Тодоров се оказа в ролята на репортер, а неговото BlackBerry служеше за „фейсбук молив”. Симо реши да поеме своя астрален път по осеяната с препятствия състезателна покер пътека, след дълго турнирно директорстване, което го поставяше постоянно в ролята на главния готвач, който няма как да опита докрай собствената си манджа. Симо зае четвъртото място в BPT турнир №7, а „благородна” сделка сред последните четирима му осигури почти безплатно участие в турнира и по-важното в случая – приятно количество от 70 точки за класацията на BPT. Както и във Формула 1, често в края на сезона „ранните атаки” се оказват от решаващо значение, а и с предстоящото оформяне на BPT отбор, всеки напън може да излезе ценен…

Удовлетворение в турнир №7 на BPT имаше и за Румъния, която беше представена от цели трима играчи в мини BPT схватката посред Златните. След топ постижението на Дан Мурариу, който спечели Унибет Опън Златни пясъци в Интера преди броени дни и си тръгна за Румъния с над 150 000 евро по-богат, макар и с доста по-скромните 850 евро, Лаурентиу Димитру ще занесе един приятен спомен в северната ни съседка, както и първи BPT точки, които може да се окажат много ценни за него, когато BPT „навести” както си му е редът Букурещ.

Това е положението хора, чипове нЕма, действайте! А действието продължава с BPT №8 в Пловдив на 19 юни, та хайде към Тримона, майна!/БЛИЦ