Шампионът в тежка категория Владимир Кличко (Украйна) отново отмени мача си срещу Дерек Чисора (Англия). Двубоят бе насрочен за 30 април в “SAP Арена”, Манхайм (Германия). Кличко все още не се е възстановил напълно от травмата си през декември. Тогава той разтегна коремен мускул. Украинецът не може дори да тренира. Докторът му е категоричен, че е невъзможно да започне усилена подготовка за мач през април.

Владимир Кличко изрази огромното си съжаление заради отменения двубой. “Извинявам се най-вече на всички фенове, особено на тези, които вече са си купили билети. Три пъти съм се боксирал на ринга в Манхайм. Там станах световен шампион през 2006. Сигурен съм, че скоро пак ще станем свидетели на истинско събитие на същото място”, заяви Кличко.

Повторното отлагане на срещата може да означава, че тя изобщо няма да се състои. Носят се слухове, че зад всичко се крие уговарянето на мача със Дейвид Хей. Засега не е ясно срещу кой от двамата братя ще се боксира англичанина. Ако Владимир пропусне двубоя срещу Чисора, ще има достатъчно време да се подготви за новия си съперник./БЛИЦ