Волейболните ни национали изразиха емоционално радостта си от спечеления първи златен медал за България на Европейските игри в Баку. Успехът записаха сестрите Габриела и Стефани Стоеви, които на финала победиха рускините Екатерина Болотова и Евгения Косецкая с 2:0 гейма (21:12, 23:21). След златния триумф българският химн за пръв път звуча на Игрите в Баку.

Тимът на Николай Желязков подкрепяше мощно талантливите ни състезателки по бадминтон. Утре волейболистите ни също ще спорят за златото в Баку. На финала националите ни ще играят срещу Германия от 11:00 часа.

С успеха на Стоеви активът на българската делегация в Баку нарасна до девет медала, а в неделя от турнира по волейбол за мъже със сигурност ще бъде спечелен и десетият. Габриела и Стефани не само извоюваха първо злато за България в Баку, но и направиха бадминтона най-успешния за родината спорт на Европейските игри. Само борбата има повече медали - 4, но там състезателите, възможностите и очакванията бяха с пъти повече и по-големи.

Припомняме, че по-рано днес с медал за България се отчете и Петя Неделчева, която спечели бронз след загуба с 0:2 гейма (18:21, 14:21) от датчанката Лине Кяерсфелд в индивидуалната схема по бадминтон за жени.