ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Конгресът на Европейската гимнастика гласува против връщането на спортистите от Русия и Беларус на международни турнири от 1 януари 2024 година, съобщиха на организацията. Заседанието на централата се провежда в хотел "Маринела" в София.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

"Конгресът на Европейската гимнастика гласува против разрешаването на спортисти и длъжностни лица от Русия и Беларус да се върнат на състезания по гимнастика в Европа от 1 януари 2024 година, като по този начин не спазва решението на Международната федерация по гимнастика (ФИГ)", се казва в изявление.

Руските и беларуски гимнастици са отстранени от участие в международни турнири от март 2022 година заради ситуацията в Украйна. През юли 2023 г. Изпълнителният комитет на ФИГ позволи на спортистите от двете държави да се състезават в неутрален статут от 1 януари 2024 г. На 10 ноември ФИГ публикува критерии за допускане на руски спортисти до състезания под нейна егида.

Според критериите на ФИГ само индивидуални спортисти ще имат право да участват в международни състезания.

"Беше интересно да видим как ще се поизнесат европейските федерации по отношение на връщането на Русия и Беларус на Олимпийските игри. За съжаление огромна част от делегатите гласуваха против тяхното завръщане", коментира президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Европейският конгрес приема 153-а делегати от 45 държави, сред които отговорни ръководители на спортни федерация от континента.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!