ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Южноафриканската съдебна система взе решение по молбата на бившата звезда на параолимпийското движение Оскар Писториус. 36-годишният лекоатлет поиска да бъде помилван по присъдата за убийство.

Департаментът, разглеждащ подобни казуси, отказа на Писториус и той ще остане в затвора. Както е известно, той беше осъден на 13 години и 5 месеца за убийството на гаджето си Реева Стеенкамп на 14 февруари 2013 г.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

По време на изслушването за помилване на Писториус майката на Стеенкамп беше изслушана. Тя заяви, че Оскар не е показал признаци, че съжалява за постъпката си и не заслужава да бъде освободен.

Съдебната инстанция е разгледала цялото затворническо досие на бившия параолимпиец, в което се отбелязани всичките му активности зад решетките, участието му в образователните програми и психологическото му състояние.

Преценено е, че Оскар Писториус все още е опасност за обществото и не може да бъде помилван. Популярният южноафриканец има право да поиска ново преразглеждане на отказа, но след една година.