Министърът на спорта от служебното правителство Петър Стойчев сподели, че очаква в следващите няколко дни да бъдат финализирани договорите с федерациите по борба и спортна стрелба. В последните няколко дни се появи напрежение между федерацията по борба и министерството заради все още неподписан договор за финансиране. Вследствие на забавянето от борбата недоволстват, че вече няколко месеца карат без пари.

“Не мога да си обясня, кое прави борбата толкова интересна за всички вас, а останалите спортове остават на заден план. Казах преди два дни на вашите колеги, нещата от тогава не са променени. Имахме още една среща с ръководството на борбата, изчистихме някои детайли по техния договор. Мога да кажа, че аз и моите колеги останахме с впечатление, че си стиснахме ръцете. В следващите няколко дни договорът би трябвало да бъде подписан. Трябва да е ясно на всички, че за да дам нещо на борбата, трябва да взема от някой друг”, сподели Петър Стойчев.

„Има финансова рамка, която е определена от предишното ръководство. Цифрите са посочени. Попитайте борбата защо не подписват договорите. Име много неизвестни там. Трябва да е ясно, че тези нападки, които оправяте към мен... казвам, че всеки получава според това, което е постигнал. Защо не попитахте борбата колко са получили преди Олимпийските игри, нали направихте анализ на постиженията. Те са вследствие на слаби резултати, които са определени от предишното правителство”, допълни служебният министър.

„В момента те трябва да изчистят само имената, кои имена ще фигурират в този договор. Правили сме срещи, може би най-много сме се срещали с тази федерация”, уточни още Стойчев. Относно новоучредената федерация по спортна стрелба, Петър Стойчев уточни, че се очаква в следващите няколко дни да бъде финализиран договорът и на тази централа./БЛИЦ