Носителят на малката световна купа в паралелния слалом за миналия сезон Радослав Янков и националката ни в тази дисциплина Теодора Пенчева ще стартират утре в Лакенхоф (Австрия) в отборната надпревара за световната купа на паралелния гигантски слалом. При последната си изява двамата заеха осмо място на финалите на световната купа във Винтенберг (Германия).

Днес Янков зае 21-о място в паралелния гигантски слалом в Лакенхоф. На трасето по което предната вечер се изля пороен дъжд и заради това се проби на много места, Янков допусна две грешки във втория манш и остана на 0,30 секунди от място на осминафиналите. Сред отпадналите в квалификацията бяха още двукратния олимпийски шампион Вик Уайлд (Рус), звездата на Австрия Бенямин Карл и победителя от втория старт за СК в Банско 2017 Силван Дюфур (Фр).

Победител днес стана Невин Галмарини (Швейцария).

Със спечелените 100 точки Янков е пети в генералното класиране в паралелните дисциплини с 1220 т. Първи е Галмарини с 2660. В подреждането за малката купа в паралелния гигантски слалом Радо е осми с 820 т. Води отново Галмарини с 2300 т.

еодора Пенчева зае днес 41-о място в квалификациите на паралелния гигантски слалом в Лакенхоф. Първа във финала е Естер Ледецка (Чехия). Тя води в генералното подреждане за СК в паралелните дисциплини с 3290 т и за малката купа в ПГС с 3000 т. Пенчева е 40-а в двете подреждания.