Австрийската прокуратура подозира 12 души в измама покрай разследването на Международния съюз по биатлон за корупция и укрити положителни допинг проби. Това разкри Ингрид Машл-Клаузен от специалното управление по разследване на икономически престъпления.

„В листата на заподозрените има 12 души. Не мога да разкрие имената им, тъй като разследването продължава“, обяви Машл-Клаузен и допълни, че ще бъдат необходими месеци за обработка на събраните данни.

Норвежката телевизия NRK излезе с информация, че двама души са обвинени за корупция, а други 10 вероятно са виновни за измама покрай прикритите положителни тестове за забранени препарати.

Както е известно, през миналата седмица в централата на IBU в Залцбург беше проведен полицейски обиск заради прикритите 65 случая с положителни допинг проби на руски спортисти. В резултат на това президентът Андерс Бесеберг подаде оставка, а се предполага, че е един от главните заподозряни. Вчера в. „Билд“ излезе с информация, че 72-годишният норвежец е получавал подкупи от Русия.