Флорида Пантърс победи като гост Торонто Мейпъл Лийфс с 3:2 след продължение, с което спечели плейофната серия с 4:1 и се класира за финала на Източната Конференция на НХЛ за първи път от 1996 г.

Ник Казинс донесе успеха на „пантерите“, след като се разписа 15:32 минути след началото на оувъртайма. Алъв Екблад и Картър Върхейги се отличиха с по един гол и една асистенция, а Сергей Бобровски направи 30 спасявания.

Морган Райли и Уилям Нюландер вкараха за „кленовите листа“, а вратарят Джоузеф Уол отрази 41 удара в първия си мач като титуляр в домакинство от плейофите. На финала на Изпочната Конференция Флорида Пантърс ще се изправи срещу Каролина Хърикейнс, след като „ураганите“ преди дни елиминираха Ню Джърси Девилс.

Вегас Голдън Найтс се доближи на победа от класирана на финала на Западната Конференция, след като се наложи над Едмънтън Ойлърс с 4:3 и поведе с 3:2 в серията.

Джак Ейкъл блесна с гол и две асистенции за успеха. Марк Стоун и Райли Смит също се разписаха, а Ейдън Хил направи 31 спасявания. Капитанът на гостите Конър Макдейвид отбеляза две попадения, а Зак Хайман се включи с гол и асистенция. Шестият мач от серията ще се играе в неделя от 23:00 часа българско време.