Благоевградският Интер Академик и варненският Спартак ще играят на финала за Купата на Българската федерация по хандбал за мъже. Двата тима спечелиха полуфиналните си двубои във финалния турнир, които се играха днес в залата на спортния комплекс на Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград. В първата среща хандбалистите на Спартак надиграха в оспорван мач съгражданите си от Локомотив с 25:22 (14:11) и първи се класираха за финалния спор за купата.

Най-резултатен за победителите бе Александър Димитров със 7 гола, а за Локомотив Владимир Няголов завърши срещата с 8 точни попадения.

Не по-малко оспорвана бе битката във втората полуфинална среща, в която домакините от Интер Академик се наложиха с доста усилия над Осъм (Ловеч) с 27:24 (13:11). Хандбалистите от Благоевград водеха в резултата през по-голямата част от двубоя, след средата на втората част допуснаха изравняване, но накрая успяха да наложат волята си. За победителите най-резултатни бяха Александър Попгеоргиев (6 гола), Борислав Иванов (5) и Адриан Зинков (5), а за отбора на Осъм - Виктор Симеонов и Юлиан Додев - с по пет гола.

Така утре Интер Академик излиза в 14 часа в спор за Купата на БФХ срещу варненския Спартак. Преди това в мач за 3-ото място ще играят победените днес Локомотив и Осъм.