Йоханес Тингес Бьo постигна втора победа в Хохфилцен в рамките на два дни, след като спечели преследването на 12,5 километра от Световната купа по биатлон. Въпреки лошото време - насрещен, променлив вятър и периодически снеговалеж, норвежецът не остави никакви надежди на конкурентите си и победи с почти минута втория Яков Фак от Словения. 

Въпреки че допусна три пропуска при стрелбата, Бьо завърши с време 36:41.1 минути. Фак изостана на 58.8 секунди, а трети е Мартен Фуркад - на 1:10 минути и пет пропуснати мишени. 

Припомняме, че вчера Бьо беше най-бърз и в дисциплината 10 километра.

Това е 16-а победа за норвежеца в кариерата му, като повече от него в Норвегия имат само легендата Оле Ейнар Бьорндален и Емил Хелге Свендсен.

До последната стрелба Бьо и Фуркад вървяха рамо до рамо, но на нея норвежецът бе перфектен докато французинът допусна три пропуска и се смъкна назад в класирането. Той все спечели спринта за третото място със Зимон Шемп. Тарей Бьо (Норвегия) на 1:11.9 и Максим Цветков (Русия) 1:12.3 оформиха топ 6.

Въпреки победата си днес, Бьо не успява все още да изпревари Мартен Фуркад, който води в генералното класиране с 264 точки. Бьо е на второ място с 238, а трети е Яков Фак с 216.