Легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев почти сигурно ще пропусне европейското първенство в Берлин в началото на другия месец заради тежка контузия. Причината е частично разкъсване на мускул на бицепса на едната ръка, което 4-кратният световен шампион и 4-кратен олимпийски медалист е получил преди две седмици.

"Проблемите при нас са много. Йовчев получи разкъсване на едната ръка и сега не тренира пълноценно. Ще пътува за Берлин, но положението е тежко. На място ще решаваме дали ще участва. Беше в суперформа преди контузията. Филип Янев пък е на антибиотици, така че и при него са зле нещата. Твърдо европейското пропуска Еди Пенев, който е със сериозна травма в ходилото на единия крак и дори носи гипсов ботуш", заяви генералният секретар на федерацията и главен треньор на националите Красивир Дунев.

Европейското стартира в началото на другия месец в Берлин, а квалификацията на Йовчев на коронния му уред халки е на 6 април. "Дано дотогава понамалее болката в ръката му. Има някакъв минимален шанс Данчо да участва, но трябва да изчакаме", сподели още Красимир Дунев пред вестник "Меридиан Мач".