Българските фенове на спорта през тази година ще може да гледат документалната поредица „Пътят“, която показва премеждията, през които преминава националният ансамбъл по художествена гимнастика до олимпийската титла от Токио 2020. След успеха си в японската столица Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова бяха наречени Диамантените момичета.

Режисьор на сериала е Андрей Андонов, а оператори Анна Недкова, Лорета Яньова и Адам Адемски. В своя публикация във „Фейсбук“ президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева описа поредицата като: „Учебник за шампиони“.

„Тази година ще можете да видите 8-серийния филм “Пътят”, който ще проследи последните дни в България на националния ни отбор, пътуването до Япония, лагерът в Мураяма, изпращането до Токио, моменти от престоя в олимпийското село, спечелването на златния медал на Олимпиадата, посрещането ни в Ичигава, посрещането ни в България и много, много други интересни и емоционални мигове. Сила, слабост, вяра, усмивки, сълзи, драми и възход са само част от многобройните и незабравими моменти, съпътствали пътя на отбора ни до спечелването на златния олимпийски медал. Сериалът ще изпълни душите ви с неподозирани преживявания“, написа Раева в социалната мрежа.