Грандиозен скандал се разигра по време на репортаж на Нова телевизия в столичния кв. "Бояна". Причината - проект на легендата на Левски Даниел Боримиров за строеж на луксозен спортен комплекс за 4 милиона лева върху кварталния стадион "Кривуля". 

Гражданите на квартала смятат, че по този начин ще се ограничи свободния достъп до игрището. 

По време на живото включване на репортера Румен Бахов от мястото на събитието прехвърчаха искри и подхвърляния на висок тон между жителите на кв. "Бояна", Боримиров и хора, които бяха дошли да отстояват исканията на бившия футболист. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

„Наше изконно право е да се възползваме от игрището, което е именно с постоянен статут на спортно игрище, а не на обект с търговска цел”, посочи една от жителките на Бояна.

„Моите намерения са съвсем чисти тук. Показвам се пред хората с лицето си. Зад мен не стои никой. Парите ми имат доказан произход. Това, което искам да направя е за всички хора, които живеят и в този район, и в цяла София. Защото в столицата няма подобен спортен комплекс”, посочи Даниел Боримиров.

Припомняме, че пред БЛИЦ Боримиров говори по казуса и изложи своята гледна точка. 

Бившият национал заяви, че ще има детски площадки, които ще са безплатни, както и „хепи ауър“, в който съкварталците да ползват безплатно съоръженията.

Гражданите заплашиха, че може да се стигне до там да опънат палатки на терена. Представители на „правозащитна организация“ пък заявиха, че жителите са имали възможност да обжалват до средата на 2019-а, но не са го направили и комплексът на Боримиров е напълно законен. На страната на съкварталците се включи и боянският свещеник.