Българският ансамбъл по художествена гимнастика постигна страхотен успех. Златните момичета на Илиана Раева станаха световни шампионки, след като спечелиха първото място на съчетанието с два обръча и три ленти на първенството на планетата, провело се във френския град Монпелие.

Ансамбълът ни в състав Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова, Христина Тодорова и Катрин Велкова изигра перфектно съчетанието си и извоюва третия си медал от Световното. Сънародничките ни, които излязоха с последен стартов номер, получиха оценка от 27.400 точки. След изпълнението цялата зала в Монпелие беше изправена на крака и бурно аплодира невероятните българки, записали имената си със златни букви в историята на художествената гимнастика.

Както е известно, по-рано ансамбалът ни спечели и две бронзови отличия - в многобоя и във финала на пет топки.

На второ място в съчетанието с два обръча и три ленти остана Италия, а на трето - Израел. Руският ансамбъл допусна груба грешка по време на изпълнението си и остана без медал на този уред. За сметка на това българките за пореден път показаха, че имат място сред най-добрите и с изключителна преднина грабнаха тилата, което се случва само година преди Олимпиадата в Лондон, за която вчера момичетата ни спечелиха квота, завършвайки трети в многобоя.

Това бе най-успешното световно първенство за България в последните години със спечелените общо 5 медала - един златен и четири бронзови на ансамбъла и на Силвия Митева.