Илиана Раева беше истинско кълбо от радост и емоции след златния медал на водения от нея ансамбъл от Световното по художествена гимнастика в Монпелие. Грациите ни спечелиха титлата след страхотното си изпълнение в съчетанието с три ленти и два обръча и зарадваха не само треньора си, а и цяла България.

"Много сме щастливи. Просто момичетата единствени играха без грешки. От много, много години не сме имали пет медала на едно световното първенство. Ние просто много работихме. Винаги може да се иска повече, но ние се старахме много - децата, целият екип и всички, които са около нас. Това е едно доказателство, че когато наистина се отдадеш на нещо успехът идва. Много се радвам, защото момичетата спечелиха световната титла с една безапелационна игра", каза пред БТА щастливата Илиана Раева.

"Всички конкуренти-чужденци много се радваха, че спечелихме. Казаха, че с удоволствие ще слушат българския химн, защото не са го слушали отдавна. Децата плакаха от радост. Искам да им благодаря, както и на екипа си, на всички, които са част от този успех. Да благодаря и на себе си и на всички, които имаха куража, любовта и търпението към нас. Успехът е наистина огромен", добави Илиана Раева.

За български ансамбъл това е първи златен медал от световно първенство след 2005 година в Баку (Азербайджан), когато печелим титлата на пет ленти.