Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика за девойки спечели златен медал на финала на международния турнир в италианския град Пезаро, който е съпътстващ на Световната купа, категория Б. Възпитаничките на Камелия Дунавска получиха оценка от 16.217 точки за съчетанието си с пет обръча на финала. На второ място е Русия с 15.983 точки, а на трето - Азербайджан с 15.967 точки. В многобоя българските се класираха пети, след като направиха грешки.

В международния турнир индивидуално жени българката Невяна Владинова спечели сребърен и бронзов медал във финалите на отделните уреди. Владинова стана втора на лента, трета на обръч и четвърта на топка, а във финала на бухалки не игра. Любопитното е, че българката заедно с още две гимнастички завоюваха сребърните медали на лента. Владинова, Альона Кошевацки (Израел) и Елисавета Гамалеева (Азербайджан) получиха еднакви оценки от 17.050 точки.

На обръч българката стана трета с 16.400 точки, а същата оценка и бронзово отличие взе и Елисавета Гамалеева. На топка Владинова е четвърта с 16.550 точки. Рускинята Яна Кудряцева спечели финалите на лента, бухалки и топка, а на обръч победи Виктория Мазур (Украйна). По-късно състезанието продължава с финалите на Световната купа индивидуално и ансамбъл за жени.