Сам Майкъл е на път да стане спортен директор на Макларън, след като напусне настоящата си позиция на технически шеф в Уилямс. Последната надпревара за него в тази му роля ще е в Сингапур, а новината, че си тръгва от Гроув бе обявена още през май.

Австралиец по произход, Майкъл работи в Уилямс от 2001 година. Първоначално като главен операционен инженер, пише clubs1. Технически директор е в продължение на 8 сезона.

"Доволен съм, че Сам ще има нов пост, на който ще му се отдаде възможност да демонстрира своята енергия, страст и опит във Формула 1", коментира Сър Франк Уилямс.

"От името на всички в Уилямс му желая успешно преминаване в новия му отбор. Искам и да му благодаря за плавния преход към новата ни техническа схема", добави босът на Уилямс.

Самият Майкъл заяви, че е невероятно развълнуван, че отива в един от най-големите и титулувани отбори в спорта.

"Вече познавам и уважавам доста от техническите шефове там, а да стана част от този отличен екип бе едно от най-привлекателните неща в предложението. Изкарах 11 години с Уилямс, имам много прекрасни спомени. В близко бъдеще ще се съсредоточа на 100% върху Макларън и ще се постарая прочутите фланелки в ракетно червено, обличани при победа, да влизат в употреба многократно през идващите сезони", допълни инженерът.