Спряха Гран При на Малайзия и се очаква решението на рейс-контрола дали надпреварата може да продължи. Това се случи 32 обиколки след старта (24 преди края), а причината е проливния дъжд, който се излива над пистата "Сепанг".

Изключително трудна за пилотите стана надпреварата 30 обиколки преди края, когато заваля. Преди спирането на състезанието лидер бе Дженсън Бътън, който до този момент направи четири влизания в бокса. На второто място е Тимо Глок (3 влизания), а трети е Ник Хайдфелд (с 1 влизане). Четвърти е Ярно Трули с Тойота, а пети Рубенс Барикело (Браун GP). Световният шампион Люис Хамилтън е шести, а на седмото място е Нико Розберг, които в началото направи отличен старт и дълго време водеше колоната.

До момента от надпреварата отпаднаха Роберт Кубица, който не успя да потегли. Пилотът на БМВ Заубер остана неподвижен на старта заради проблем с двигателя, който още в загряващата обиколка бръмчеше доста странно. Аут е още и Хейки Ковалайнен с Макларън Мерцедес, отпаднал в първата обиколка, както и Джанкарло Фисикела (Форс Индия), излетял от трасето. Вън от състезанието са още Себастиан Буеми (Торо Росо) и Себастиан Фетел (Ред Бул). /БЛИЦ