Сръбският отбор Стефан GP явно ще се уреди с място в стартовата решетка, твърдят в днешните си броеве германското издание “Auto Motor und Sport” и финландското “Turun Sanomat”.

Според техните информации тимът на Зоран Стефанович е закупил от италианския производител “Далара” правата за болида на друг новак във Формула 1 - Кампос.

По този начин отборът на Тони Тейшейра остава без кола и без мотор, тъй като освен на “Далара” той дължи пари и на “Косуърт”.

Въпреки че вече е собственик на правата върху шасито на “Далара”, Стефан GP едва ли ще го използва, тъй като наскоро закупи целия пакет от разработки за 2010 г. на напусналия Формула 1 отбор на Тойота.

Освен това сръбският отбор води преговори с Казуки Накаджима, Ралф Шумахер и Жил Вилньов за пилоти на тима. Днес дори Бърни Екълстоун обяви, че Ралф Шумахер ще бъде добро попълнениеза Стефан GP. По този начин босът на Формула 1 намекна, че Кампос или USF1 може да не получат място на стартовата решетка за сезона.

По-рано тази седмица от сръбския тим обявиха, че вече са изпратили състезателно оборудване за Бахрейн, където да проведе тестове и да участва в първия старт от сезона. Казуки Накаджима дори бил готов да седне веднага в кокпита./БЛИЦ