Съветникът на екипа на Ред Бул Хелмут Марко заяви, че неговият тим започва да се задъхва от постоянните ограничения и промени в правилника. В последните години Формула 1 се доминира основно от Себастиан Фетел и тимът от Милтън Кийнс. През този сезон обаче положението е различно. С края на обдухвания дифузьор, сякаш Ред Бул бяха зашеметени, поне в първите няколко старта, тъй като миналата неделя във Валенсия, единствено прегрял алтернатор лиши Себ от много убедителна победа.

Марко обаче изрази мнение, че отбори и съдии са започнали да се обединяват срещу Ред Бул, особено след Гран При на Европа, където колата за сигурност, според него, е била пусната, за да стопи убедителната разлика на Фетел, пише formula1.bg. В същото време пък Михаел Шумахер не е получи наказание преминаване през бокса, както Себ в Барселона, за употреба на DRS в сектор с жълти флагове.

"Когато си мислите за състезателен уикенд, всичко изглежда много леко и спокойно, но в действителност положението е много тежко. Тук има намесена толкова много политика, че някои дори няма да могат да повярват. Ако се разминем примерно с Мартин Уитмарш в падока и той ми пожелае лека вечер, няма да мога да спя цяла нощ заради мисълта какво ще се случи и какво не е наред. В момента имам усещането, че сме мразени от големите екипи и производители, защото ние не сме от скоро в спорта, не сме производители и в същото време постигнахме изключително престижна сделка с Бърни. Затова животът ни в момента е по-тежък", коментира Марко.